Еден милион километри со Pakelo Arm Gear Lube 5 SAE75W-85

Во 2009 година Пакело и Лубризол (една од најдобрите хемиски компани во светот и производител на премиум адитиви за масла), го прифатија предизвикот да создадат масло со екстра високи перформанси, масло за диференцијали за тешки товарни возила.

Резултатот е Pakelo Arm Gear Lube 5 SAE75W-85, масло за диферeнцијали, произведено од најсовремени синтетички базни масла и адитиви, кое за разлика од голем број на конкурентни производи, jа намалува значително температурата на запчаниците, ја зголемува  ефикасноста и заштедата на гориво. Доказ за тоа е и добиениот Американски престижен сертификат SAE Ј2360, нешто со кое можат да се пофалат мал број на Европски производители на масла.

Првиот теренски тест е со камионот Волво ФХ13, кој во интервал од 5 години помина 1 милион километри низ патиштата во Данска, Норвешка и Шведска. За тоа време повеќе од 10 пати е заменето моторното масло, потрошени се преку 300,000 литри гориво, додека Pakelo Arm Gear Lube 5 SAE75W-85 остана непроменето.

Резултатот од тестирањето можете да го погледнете на видеото.

1MILION-SLIKA


 

Пронајди ги сам најсоодветните Пакело производи за твоето возило.

Кликни на сликата и започни!!!

 ПРОНАЈДИ ГО САМ ТВОЕТО

Најнов каталог на

производи за автомобили

slika od KATALOG AVTOMOBILI 05-15.1-page-001
Погледнете го најновиот каталог за патнички автомобили.

Масла за мотори, кочници, автоматски и мануелни менувачи, разладни течности, хидраулични и др.

Видео за нашата компанија

 

 image

 

Светскиот лидер во производство на течност за ладење Германскиот GLYSANTIN - официјален партнер на PAKELO

 500px-Glysantin.svg

Pakelo маслата се официјален партнер на Ferrari racing тимот - AF corse

 ferrari-quad-e1397814146147