Novosti

 Кликни на сликата и пронајди го твоето Пакело !!!

ПРОНАЈДИ ГО САМ ТВОЕТО

Дочек за Игор Стефановски – Иџе во име на Пакело

 

idze uniparts

Повеќе...

Пакело маслата се изработени од нерециклирани базни масла

Krypton XT LA SAE 5W-40

На секое поединечно пакување на Пакело е декларирано дека, Пакело се прави исклучиво од нерециклирани базни масла. 

Разликата помеѓу рециклирано и нерециклирано ново масло е речиси невозможно да се воочи. Причината за тоа е фактот дека основната разлика не е во чистотата, бојата или густината.

Разликата е во квалитетот и издржливоста на маслата. Таа разлика може да се види само по употреба на маслата. 

Пакело маслата ги задржуват физичко-хемиските својства при употреба, многу подолго време од другите масла, а со тоа овозможуваат долгорочна заштита на моторите.

 

pakelo logo

Pakelo Lubricants- Горди сме што бевме дел од дебитанската  сезона на нашиот Кико!

Дочек за Игор Стефановски – Иџе во име на Пакело

 

idze uniparts

Повеќе...

СИНОПЕК КИНА!!!

 Пакело оваа година потпиша договор за дистрибуција во Кина со државната компанија СИНОПЕК, компанија која е најголем дистрибутер за нафтени деривати во Кина и компанија која што вработува околу 1.000.000 (еден милион) луѓе.

sinopek

Во текот на 2015 година СИНОПЕК ќе отвори специлијализирани Пакело продавници во секој поголем град во Кина. Веќе од почетокот на нивната продажба на Пакело, СИНОПЕК го позиционира Пакело како нивен премиум бренд.

СВЕТСКИ ШАМПИОНИ !!!

AF corse logo

 AF Corse трет пат по ред ја освои титулата светски шампиони во категоријата на FIA WEC GTE Pro. Тимот на Ферари 458 со пилотите Gianmaria Bruni и Toni Vilander, со победата во Бахреин 6 саати, на една трка до крајот на првенството ја обезбеди шампионската титула и оваа година.

BruniandVilanderChamps1

Повторно се докажа добитна комбинацијата на Ферари и Пакело.

 

 

Повеќе...

24 часа LEMAN - ПОБЕДА !

 

10414610 657911240949984 2479940594304977010 nОваа вест идеално се поклопува со последната информација каде што AF Corse најави дека Pakelo ќе биде нивниот повеќегодишен избор за масла...

Повеќе...

100% ЧИСТ КВАЛИТЕТ


Никогаш во своето постоење Пакело не користел рециклирани базни суровини !!!

 

slika5     Зошто Пакело?

Затоа што и покрај 90 годишната традиција, многубројните референци и признанија, најпрофесионалното заштитено пакување, една фабрика која произведува масло со константен квалитет еднаков за сите без разлика на континентот и големината на пазарот, сепак има уште нешто. А одговорот се содржи во следната реченица која е заштитен знак и е присутна на секое Пакело пакување:


"The lubricants we produce are formulated with synthetic oil bases, highly solvent refined virgin lube stocks, free of aromatic extracts and regenerated oil bases. Product for proffesional use".

GLYSANTIN Број 1 антифриз на планетата

Есенска акција за компании.

 

 

V8 depliant 3nte GLYS-PAKELO-page-001

 

Повеќе...