PAKELO RACING

Pakelo Racing

 Започнувајки од  1988 година па се до денес, Пакело е партнер на повеке победнички тимови во разни натпреварувачки категории. Целта на Пакело не е само да обезбеди врвни производи за тимовите, туку паралелно и да развива нови иновативни решенија. Супер модерната лабораторија и стручниот тим на Пакело за секој тим и за секое возило посебно произведува производи кои имаат многу важна улогa во финалните достигнувања на натпреварувачите. Доказ за тоа се и бројните признанија што Пакело ги има добиено низ годините.

11161337 932661710123733 561394389898280583 n

Една од најважните соработки на Пакело секако е долгогодишното партнерство со AF CORSE FERARRI тимот, кој повеќе пати ја освои шампионската титула во FIA WEC шампионатот, второ по ред рангирано натпреварување во светски рамки по формула 1.

ferari kola 2014priznanie af corseПогледнете го интересното видео за соработката на AF CORSE FERARRI i Pakelo Lubricants.

 

BruniandVilanderChamps1

Слика од Масерати тимот и соработката со Пакело !!!

maserati